Workshops

Woon je in de buurt van Dordrecht (en omstreken) en wil je ook leren haken? Dat kan! Doe mee met onze workshops en leer in één avond de basissteken van het haken. Aan het einde van de avond ga je met een zelfgemaakt uniek product naar huis. De haaknaald mag je meenemen zodat je thuis gelijk aan de slag kan. De workshops zijn inclusief materiaal (wol/katoen en naald) en inclusief consumpties  (koffie/thee) met een proeverij aan lekkernijen. Schrijf je hier in

Zit er nu geen geschikte workshop voor je bij? Blijf op de hoogte van onze nieuwe workshops via de nieuwsbrief (aanmelden via contact).
Kijk voor andere inspirerende workshops bij onze locatie in Dordrecht www.leijns.nl

————————————————

 

Zaterdag 9 juni: workshop Tunisch haken 

tunische haken 3Is het haken? Is het breien? Nee….het is tunisch haken! Net als bij haken heb je slechts 1 naald nodig en net als bij breien zet je een hele rij steken op de naald. Prachtige steken zijn het resultaat. Van de gewone Tunisch haaksteek tot de tricotsteek of de prachtige ‘smock stitch’.
Tijdens deze workshop leren we je hoe je een tunisch haakwerk opzet. Je leert de gewone tunische haaksteek en we laten je tevens proeven aan andere mooie steken. Uiteraard ga je na deze workshop naar huis met een kant en klaar product; we laten je zien hoe je een eenvoudig tunisch gehaakt lapje omtovert tot een toffe cactus. Mooi voor in je huis of om cadeau te geven!

Nog nooit gehaakt? Geen probleem! Je kunt gewoon meedoen.

Datum: zaterdag 9 juni
Tijd: 10.30 uur – 13.00 uur
Prijs: 39,50- (inclusief tunische haaknaald (die je natuurlijk na afloop mag meenemen), wol/katoen, aardewerken potje, koffie/thee, hapjes)
Locatie: Leijns Creative Greenhouse (Kromhout Dordrecht)

tunisch haken 4

—————————————————

Donderdag 14 juni ‘C2C you! – haak je eigen pixel deken

23915982_1761456373885962_3876472889580143784_nDe mogelijkheden met deze C2C haaktechniek zijn eindeloos! Hiermee haak je heel eenvoudig (ja echt! het is echt heel eenvoudig) allerlei dierenafbeeldingen, maar ook een cactus, een naam of woord, een zelfontworpen geometrisch patroon behoren tot de mogelijkheden. Kortom; met deze techniek ben jij de ontwerper van je patroon!
We gaan eerst aan de slag met potlood en ruitjespapier. Er liggen voldoende voorbeelden ter inspiratie. Uiteindelijk ontwerp jij je eigen patroon en gaan we aan de slag met katoen en naald. We leggen je deze corner-to-corner techniek uit en we laten je niet naar huis gaan voordat jij je eigen pixelafbeelding hebt gehaakt.
C2C you op 14 juni?
Wat: cursus haken (beginners en gevorderden) ‘C2C you’ – pixel haken
Wanneer: donderdag 14 juni 20.00 uur – 22.00 uur
Waar: Leijns Creative Greenhouse, Kromhout 118 Dordrecht
Prijs: 35,- (inclusief katoen, haaknaald, patronen, thee/koffie en lekkernijen)

—————————————————-

Donderdag 20 juni ‘Craft Date’

30742705_1924308764267388_7395707003928051712_nDe spelregels van de craft date zijn heel eenvoudig: Je neemt je eigen DIY-project mee (ongeacht of dit nu stempelen, haken, breien, tekenen, borduren, macramé etc is) en onder het genot van een hapje en drankje (dat wij uiteraard verzorgen) ga je aan de slag. Je zult zien: nieuwe ideeën, inspiratie en technieken komen vast en zeker voorbij.
Heb je geen inspiratie of eigen DIY-werk ? Geen paniek! Bij elke craft date staat er een thema centraal met bijbehorend craft project waar wij de materialen voor verzorgen. Het craft thema voor juni zijn deze frisse zomerse onderzetters.

Wanneer: Woensdag 20 juni 20.00 uur – 22.00 uur
Waar: Leijns Creative Greenhouse (Kromhout 118 – Dordrecht)
Kosten: De kosten voor deelname met eigen DIY project bedragen 7,50 p.p
(Dit is incl. drankjes, lekkers en parkeren)
De kosten voor deelname met craftthema bedragen 15,- p.p
(Dit is incl. benodigde materialen, drankjes, lekkers en parkeren)

Vergeet bij je aanmelding niet te noteren of je aan de slag wilt met het craft thema of dat je eigen DIY project meeneemt.

_______________________________________________

Workshop amigurumi haken Dordrecht

2016-03-16-10-13-52Amigurumi is een woord afkomstig uit Japan (ami = vriend / gurimi = knuffel) en verwijst naar de populaire trend om zelf je eigen kleine knuffels te haken. Ook jij kunt dit! Hoe? Dat leren we je in deze workshop. We leren je hoe je een haakwerk opzet en we gaan aan de slag met de techniek van amigurumi haken. Je leert vasten en ook hoe je meerdert en mindert. Ons basispatroon is een vrolijke knuffelhaas, maar na deze workshop kun jij met een beetje fantasie je eigen knuffels ontwerpen en maken.
Datum: zondag 8 juli
Tijd: 10.00 uur – 12.30 uur
Prijs: 35,- (inclusief haaknaald, die je natuurlijk na afloop mag meenemen, wol/katoen, vulling, koffie/thee, hapjes)
Locatie: Leijns Creative Greenhouse (Kromhout Dordrecht)

—————————————————————————————-

Donderdag 12 juli: workshop pilea haken Dordrecht

29790581_1902526236445641_4229337363974745898_n

Plantjes haken in een heuse kas… het kan bij Het Haakatelier! Op 12 juli laten we je zien hoe je met een aantal eenvoudige steken deze gezellige pannenkoekenplant kunt haken. De pilea is helemaal hip en een exemplaar mag dan ook niet ontbreken in je huis. Uiteraard is de workshop in onze gezellige en groene kas (www.leijns.nl). De ultieme plek om plantjes te haken.

Tijdens deze workshop leren we je een haakwerk opzetten en gaan we aan de slag met lossen, vasten, halve vasten, stokjes en halve stokjes. De workshop is vooral geschikt voor mensen die de basissteken al een beetje beheersen, maar ben je beginner en durf je de uitdaging aan? Dan ben je van harte welkom om aan te schuiven!

Datum: donderdag 12 juli
Tijd: 20.00 – 22.15 uur
Prijs: 35,- (inclusief haaknaald, ijzerdraad, vulling, katoen, potje)
Locatie: Leijns Creative Greenhouse (Kromhout 118 – Dordrecht)

Workshop stippen Dordrecht – iets anders dan haken maar niet minder verslavend

(Deze workshop is vol)

Image-3

Ben je uitgekeken op je servies en wil je meer kleur op je eettafel? Of wil je graag unieke handgemaakte cadeaus maken voor je vriendinnen en ben je op zoek naar een nieuwe verslavende hobby? Schuif op zaterdag 10.30 uur aan bij de workshop servies stippen! De workshop wordt gegeven door Alinda Baan van Stip en Kleur. Onder het genot van heerlijke koekjes en taartjes leer je de techniek van het stippen op porselein. Alle materialen worden verzorgd. Je gaat naar huis met je eigen gestipte beker, mok, of bordje en vol inspiratie en ideeën om thuis een vervolg te geven aan je nieuwe verslaving.
Datum: zaterdag 8 september
Tijd: 10.30 uur – 13.00 uur
Prijs: 35,- (inclusief gebruik materialen, hapjes en drankjes). Het eindproduct (keuze uit mok of bordje) neem je uiteraard mee naar huis.
Locatie: Leijns Creative Greenhouse (Kromhout Dordrecht)

Advertenties