Hello 2018!

Image (1)Nog een paar daagjes en we luiden alweer het nieuwe jaar in! Met de Top2000 aan, oliebollen op tafel en haaknaald binnen handbereik maken we alvast plannen voor 2018. Nieuwe workshops zijn ingepland op een mooie en creatieve locatie in Dordrecht, we hebben tal van ideeën voor nieuw uit te werken patronen en hopen dat 2018 meer dagen heeft dan 2017 om deze allemaal waar te maken. En ondertussen dromen we verder; want misschien is 2018 wel het jaar waarin we een eigen locatie gaan vinden en deze plek kunnen gaan omtoveren tot een creatieve ontmoetingsplaats in Dordrecht. Je weet maar nooit 😉

Wij hopen dat 2018 ook voor jou een jaar mag zijn boordevol inspiratie, creativiteit en dromen najagen. Hopelijk tot ziens in het nieuwe jaar bij één van onze workshops!

En om het nieuwe jaar veilig in te luiden…..een patroon van een gehaakte vuurpijl. Deze mag ook op de vuurwerkvrije zones ingezet worden.

Benodigdheden:

  • katoen geschikt voor haaknaald 5 in de kleuren rood, zwart, wit, geel, blauw (dunner katoen en naald mag natuurlijk ook. De pijl wordt dan wel een stukje kleiner)
  • stopnaald
  • vulling
  • stokje (een potlood kan prima)

Begin met de scherpe punt van de vuurpijl
toer 1: magische ring en 5 vasten in de ring (5)
toer 2: in elke 2e vaste 2 vasten haken (7)
toer 3: in elke 2e vaste 2 vasten haken (10)
toer 4: in elke 2e vaste 2 vasten haken (15)
toer 5: in elke 2e vaste 2 vasten haken (22)
toer 6: haak 22 vasten
toer 7: haak nu in de achterste lus van de vorige toer en haak vervolgens elke 2e en 3e v samen (15)

hecht de draad af

Haak nu met behulp van de C2C techniek onderstaande afbeelding – zie de vorige blogpost voor uitleg van deze techniek.

Image (2)

Bevestig met naald en draad de twee zijkanten van het vierkantje aan elkaar zodat je een soort kokertje krijgt. Bevestig het kokertje aan de rode pijl (paar steekjes met naald en draad) en vul het geheel met de vulling op. Rijg vervolgens de onderkant dicht en trek de overgebleven draad strak naar binnen zodat de onderkant wat indeukt.

Haak nu met zwart een lossenketting van 10 lossen. Bevestig in de laatste losse een paar gele draadjes (bij voorkeur een gele draad wat makkelijk splitst – in het voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van Drops Paris)

Bevestig de lont aan de onderzijde van de vuurpijl en steek als laatste het stokje (in het voorbeeld een potlood met scherpe punt) in de vuurpijl.

Een creatief 2018 toegewenst!

 

 

 

 

Advertenties