Vrolijke vogeltjes

img_1865Op een druilerige dag als vandaag had ik zin om wat vrolijks te haken. Deze kleurrijke vogeltjes waren het resultaat. Het plan is om ze straks in de paastak te hangen. We hebben nog wat vogeltjes te gaan dus !

Ik deel het patroon van de vogeltjes graag met jullie. Deel je het resultaat via instagram of facebook?

 

 


toer 1:
haak 7 lossen. In de 2e losse vanaf de naald haak je een vaste. Haak vervolgens in de lossenketting: v – hst – st – dst. In de laatste losse haak je 4 stokjes. Haak aan de andere zijde van de lossenketting st – dst – st- hst- v- v. Haak met een hv in de eerste steek je ‘druppel’ af.

 

fullsizerender

 

 

toer 2: haak 2 lossen en 1 stokje in dezelfde steek. Haak nu rondom de druppel in elke steek 2 stokjes. Haak een hv in de eerste steek. Je lijfje is nu af. Hecht de draad nog niet af.

 

fullsizerender-1

toer 3: haak 3 lossen en 1 stokje in dezelfde steek. Haak in de volgende steek 2 stokjes. Haak 3 lossen en keer. Haak in elk stokje een stokje en hecht af. Het vogeltje heeft nu een staartje! Hecht de draad af

 

fullsizerender-3

 

Tel vanaf de bovenkant van de staart (ten opzichte van het lijfje) – hecht de draad aan met een vaste in de 8e steek. Haak in de volgende steek acht stokjes. Sla één stokje van de vorige toer over en haak in de volgende steek een hv. Nu is ook het hoofdje klaar!

fullsizerender-2

 

Haak een vleugel door toer 1 te haken met een andere kleur.

het snaveltje maak je door een andere kleur aan te hechten – 2 lossen te haken en vervolgens een hv in de 2e losse vanaf de naald.

Maak het oogje met een franse knoop

 

img_1855-2

 

 

Advertenties